blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG tomlinson111
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
tomlinson111



Naivita Slovakov
pridal tomlinson111 10.5. 2014 o 11:16

Poznáte televízne súťaže, kde vás moderátorka zlou slovenčinou vyzýva, aby ste spočítali čísla na obrazovke, alebo sa vás pýta koľko vidíte zápaliek, alebo nejake trapne otazky zo sport? No do štúdia nikto nevolá. Aj keď niekto zavolá, moderátorka povie, že to nie je správne, hoci vám aktualne vysledky vychadzaju tak, ako hovoril volajúci.

 

Je prekvapivé, že sa stále nájdu ľudia, ktorí dievčinu poslúchnu a volajú na audiotextové číslo v očakávaní, že úspešne sčítajú jednoduchý príklad.

 

Licenčná rada je v poslednom období zavalená sťažnosťami nielen neúspešných hráčov, ale aj náhodných divákov, ktorí sú z nečestného postupu v súťažiach pobúrení.

 

Posledne spravy hovoria o princípe, ktory je často podobný ako pri šmejdoch. Zarába sa na ľudskej naivite. V tomto prípade, však nejde o nejaké neznáme firmy. Audiotexové súťaže, pri ktorých sa učtujú aj pri nedovolaní sa do štúdia nemalé poplatky, vysielajú naši najväčší vysielatelia.

 

Audiotextovú reláciu Eurovýhru má Plus, ktorá patrí pod JOJ, Akčná výhra je na Dajto, patrí pod Markízu. Telefonujúcich naháňajú aj na Ring TV, ktorá vysiela po polnoci na programe TA3. Pri mnohých sťažnostiach rada oznámi, že "obsahovali nejednoznačné, nepresné a nesprávne inštruovanie o spôsobe riešenia zadaných úloh," v dôsledku čoho ich posúdi ako nečestné. Dufam, ze teraz cez hokej nedaju tieto sutaze.

 

Hoci aj samotnej rade je jasné, o čo v tomto prípade ide, pokút nie je veľa. Rada dala zatiaľ len päť pokút, všetky dostala Markíza, ktorá sa odvolala na Najvyšší súd a ten potvrdil zatiaľ jednu vo výške 16 tisíc eur za to, že televízia zadala neriešiteľný príklad.

 

Absurdné nie je len to, že sú ľudia, ktorí takýmto súťažiam veria, ale aj to, že obchodná inšpekcia nevie zakročiť a aj to, ako rada musí dokazovať "nečestnosť". Jeden príklad za všetky: Rada riešila prípad z tzv. Eurovýhry na Ring TV, kde žiaden z volajúcich neuhádol na prvý pohľad jednoduchú rovnicu.

 

Samotná kancelária rady v oficiálnych dokumentoch priniesla 4 postupy riešenia, kde skúšala aj rôzne podvodnejše variácie. Ring TV reagovala, že ani jeden nie je správny. "Účastník konania postupy, ktoré Rada uviedla a ktoré vychádzajú zo zadania, označil za nesprávne. Neposkytol však Rade správny spôsob riešenia s odvolaním sa na obchodné tajomstvo a na to, že tak urobí na ústnom pojednávaní," píše sa v podkladoch rady. To skutocne si radsej pozriet nba v telke.



Prístupov 2867
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Na intraku
[ 13.6.2014] (príspevkov 0)
Nana
[ 9.6.2014] (príspevkov 0)
Dovolenkaris
[ 2.6.2014] (príspevkov 0)
Preco automaticky odsudzujeme bezdomovco...
[ 30.5.2014] (príspevkov 2)
Moje srdce krvaca
[ 27.5.2014] (príspevkov 0)
Nasa policka snov
[ 23.5.2014] (príspevkov 0)
Behanie po uradoch
[ 17.5.2014] (príspevkov 1)
Typicka Vietnamka
[ 14.5.2014] (príspevkov 0)
Naivita Slovakov
[ 10.5.2014] (príspevkov 0)
Nemeskat, hlavne nemeskat
[ 29.4.2014] (príspevkov 0)